Werkwijze

In mijn praktijk is het mogelijk om online gesprekken te voeren of op de praktijk.

Ik werk met een combinatie van behandelmethodes. De belangrijkste is cognitieve gedragstherapie, kort: CGT. Deze therapie is volgens de richtlijnen van mijn werkveld, de eerste keus behandeling voor de meeste klachten waarmee mensen naar de psycholoog gaan. De kern van CGT is dat wat we denken, invloed heeft op hoe we ons voelen en op wat we doen, en andersom. In de behandeling gaan we dan ook aan de slag met wat u denkt en doet, om u te helpen met uw gevoel. Hoe dit precies in zijn werk gaat, wijst zich natuurlijk in onze gesprekken. Een belangrijk onderdeel van de behandeling is dat u ook buiten onze gesprekken gaat oefenen, bijvoorbeeld met denk- en doe-oefeningen die u van mij meekrijgt.

Naast CGT werk ik sinds 2018 met Eye Movement Desensitization and Reprocessing, kort: EMDR. Deze therapie is de eerste keus behandeling voor de verwerking van ingrijpende ervaringen en trauma’s. Omdat mijn praktijk alleen kortdurende behandeling kan bieden, moet ik me beperken tot EMDR trajecten voor enkelvoudig trauma. Voor behandeling van meervoudig of complex trauma kunt u terecht in de zogenaamde specialistische GGZ.

Tot slot maak ik gebruik van elementen van schemagerichte therapie, kort: SFT. SFT is bedoeld om hardnekkige patronen te begrijpen en doorbreken. Er wordt daarbij veel gebruik gemaakt van ervaringsgerichte technieken, wat betekent dat je minder bezig bent met nadenken en meer met voelen en ervaren.